Skip to main content

X. Országos Ádám Jenő Dalverseny, Szolnok

2023. május 23.
2023. május 19. és 21. között Szolnokon, a Megyeháza Dísztermében rendezte meg az Ádám Jenő Zeneiskola a X. Országos Ádám Jenő Dalversenyt.

A versenyre zeneiskolánk 2 növendéke nevezett: Juhász Lilla Bella és Juhász Benedek.

XIII. Országos Szolfézsverseny, Debrecen

2023. május 14.
1982, azaz Kodály Zoltán születésének 100. évfordulója óta tartanak Debrecenben országos szolfézsversenyt. A három évenként megrendezésre kerülő versenyre az idén tizenharmadik alkalommal érkeztek a területi válogatókról továbbjutott zeneiskolás növendékek. A Frédéric Chopin Zeneiskolából kilenc növendék jutott be a döntőre, amely országos viszonylatban is már kiemelkedő eredménynek számít.

I. Fóti Regionális Gitárverseny

2023. május 11.
A Fóti Zeneiskola – AMI rendezésében 2023. május 9-én a Vörösmarty Művelődési Ház adott otthont az I. Fóti Regionális Gitárversenynek.

A megmérettetésen iskolánk két növendéke szép eredményt ért el:

I. Vonós Varázs Országos Vonós Kamarazenei Verseny, Miskolc

2023. május 09.
Különleges komolyzenei versenyt hirdetett a Symphonia Alapítvány. A rendezvény célja a tehetséggondozás mellett a gyermekek nevelése, a zene és a közösség szerepének erősítése volt.

VII. Abonyi Országos Trombita- és Rézfúvós Kamarazenei Verseny

2023. április 27.
Az őszi vonós rendezvény után idén tavasszal a rézfúvósok számára is szervezett találkozót az Abonyi Bihari János AMI. 2023. április 26-án immár hetedik alkalommal rendezte meg az Országos Trombita- és Rézfúvós Kamarazenei Versenyt.

VIII. „Együtt muzsikálunk” tanár-diák kamarazenei találkozó, Budapest

2023. április 26.
2023. április 22-én ismét megrendezésre került az „Együtt muzsikálunk” tanár-diák kamarazenei találkozó, melynek célja az volt, hogy aktív részvétellel ösztönözze a tanárokat a növendékekkel való közös muzsikálásra, kamarazenélésre, továbbá találkozója legyen a furulyát tanító kollégáknak, mely alkalmas a szakmai tapasztalatcserére, továbbképzésre. A versenynek a Szabolcsi Bence Zeneiskola adott otthont.